Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z Nové Paky zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla. Řidič vyjel mimo komunikaci a vůz se převrátil. Hasiči provedli na autě protipožární opatření odpojením autobaterie. Došlo k úniku pohonných hmot. Jednotka jej částečně zachytila do nádoby.

Poté hasič vozidlo převrátili zpět na kola a pomohli s jeho naložením na odtah. Jednotka provedla úklid vozovky od střepů a plastů. Komunikace byla v době zásahu průjezdná pouze kyvadlově. Ke zranění osob nedošlo.

K tragické nehodě na silnici I/17 u obce Kočí vyjížděli chrudimští hasiči. Jednalo se o čelní střet dvou vozidel. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Jedna osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla.

Hasiči dále odstraňovali následky nehody, a to až do 18.08 hodin. Silnice byla po dobu vyšetřování a odklízení následků kolize uzavřena.

Operační středisko vyslalo jednotky HZS Klatovy a SDH Železná Ruda k dopravní nehodě osobního auta, která se stala mezi Javornou a Železnou Rudou u odbočky na Zhůří. Vozidlo po nárazu do svodidel a do stromu skončilo v příkopě. Před zahájením vyprošťování řidiče hasiči museli důkladně zajistit havarované vozidlo proti sesunu a převrácení.

Následně společně se ZZS hasiči dostali řidiče na nosítkách ven a přenesli ho do sanitky. Provozní kapaliny neunikly. Místo události si převzala PČR.