Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Čtyři jednotky hasičů zasahují v bývalé varnsdorfské slévárně u požáru pneumatik v 1. patře opuštěného objektu. Hustý kouř byl viditelný z několika kilometrů.

Hasiči zasahují v dýchací technice, nasadili vodní proudy z obou stran budovy a pneumatiky hasili pěnou. Požár lokalizovali v 16:10 hodin. Profesionálním hasičům z Varnsdorfu pomáhají jejich místní dobrovolní kolegové, jednotka SDH Rumburk a SDH Horní Podluží.

Pět osob se zranilo při dopravní nehodě, která se stala v Dačicích v ulici Járy Cimrmana. K nehodě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně jednotky profesionálních hasičů z dačické stanice.

Hasiči asistovali zdravotníkům ZZS při ošetřováním zraněných a jejich transportem do sanitek a vrtulníku LZS. Dále zajistili obě havarovaná auta proti požáru. Po zadokumentování nehody Policií ČR jednotka HZS zásah ukončila krátce před 19. hodinou úklidem vozovky.

Profesionální hasiči ze stanice Třeboň vyjeli do Domanína k odstranění starého dubu, u kterého hrozilo, že spadne na jednu z chatek v autokempu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že s technikou, kterou sbor disponuje, nedokážou strom odstranit.

Proto se na místě domluvila se starostou obce, který zajistí lesnický traktor s obsluhou, a ta se o nakloněný strom postará. Hasiči dále nabídli, že v případě potřeby mohou poskytnout výškovou techniku na uvázání lana od traktoru do koruny stromu. Také bylo domluveno s nájemcem kempu, že nebude nikoho ubytovávat v ohrožených chatkách a vytýčí nebezpečnou zónu.