Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Požár rozvaděče a baterií FVE v garáži rodinného domu řešili hasiči v Přerově. Díky majiteli, který duchapřítomně zavřel vrata garáže, se oheň nerozšířil do obytných částí domu. Jednotky po příjezdu odpojily přívod elektrické energie a požár v zakouřené místnosti dohasily.

Hasiči využili hasicí přístroje s CO2. Prostor odvětrali přetlakovým ventilátorem a bateriové úložiště přemístili do dvorního traktu, kde je ještě zkontrolovali termokamerou. Příčinu zjišťuje hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s PČR.

Odchyt papouška, který v Kolodějích nad Lužnicí seděl celý den na stromě ve výšce přibližně 7 metrů. Odchyt papouška, který v Kolodějích nad Lužnicí seděl celý den na stromě ve výšce přibližně 7 metrů,pomocí žebříku a sítě, profesionálním hasičům ze stanice Týn nad Vltavou nevyšel. Proto se rozhodli papouška zkropit vysokotlakým proudem, aby nemohl odletět.

Následně ho pak odchytli do sítě. Sice mokrý, ale zdravý byl předán strážníkům MěP. Ti se podle kroužku, který měl papoušek na noze, pokusí najít majitele.