Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

O dopravní nehodě osobního vozidla a motorky v buchlovských kopcích byli profesionální hasiči informováni dopoledne. K události došlo na hlavním silničním tahu komunikace E 50 poblíž obce Staré Hutě. Při nehodě došlo ke zranění motorkáře.

Ten byl v době příjezdu hasičů v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ho následně transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaný motocykl a likvidovali menší únik provozních kapalin.

V Horažďovicích vyjeli hasiči k rybníku v ul. Komenského, kde byl nahlášen úhyn ryb a přítomnost neznámé látky. Na místo se dostavili i zástupci Českého svazu rybářů. Po průzkumu a konzultaci s majitelem rybníka bylo zjištěno, že se jedná o přirozený úhyn ryb, který je v tomto ročním období a za teplého počasí běžný.

Přítomnost nebezpečné látky se neprokázalo, zabarvení vody způsobil pyl z rostlin a stromů.

Po festivalu v rekreačním středisku Tišina Kožlany shořela dvě osobní auta. K požáru vyjely jednotky HZS Plasy, SDH Kralovice a místního SDH. Vozidlo začalo hořet v motoru po nastartování, majitel s jeho kamarády vozidlo stihl opustit. Společnými silami se snažili hasit vodou z potoka.

Požár přesto nabíral na intenzitě, a protože začal ohrožovat okolní auta, přítomní odtlačili hořící vozidlo z parkovací plochy. Hasiči požár dohasili vysokotlakým proudem. Osobní auto shořelo celé, žár poškodil dodávku. Škody se předběžně odhadují na 100 tisíc korun.

Jednotka HZS Žatec vyjela na dopravní nehodu jednoho osobního vozu na dálnici D7, na 65. kilometr ve směru na Prahu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu jednoho osobního vozu po srážce se zvěří (srnou). Řidič osobního vozu se z vozidla dostal sám před příjezdem jednotky a byl již v péči ZZS.

Hasiči provedli zajištění a osvětlení místa dopravní nehody, ve spolupráci s hlídkou PČR uzavřen jeden jízdní pruh dálnice a dále proveden úklid následků dopravní nehody.