Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na poli u obce Cebiv se převrátil zemědělský postřikovač. Řidič vyvázl bez zranění. K nehodě vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči ze Stříbra a Chemická laboratoř z Třemošné. Z nádrží uniklo do pole cca 4000 litrů postřiku. Většina se nahromadila v koleji, do strouhy ani nikam do okolí se látka nedostala.

Hasiči zamezili dalšímu úniku z postřikovače a zasypali pole sorbentem. Odsátí kaluže postřiku zajistil majitel zemědělského stroje. Na místo se dostavil zástupce ČIŽP.

Policie ČR si vyžádala profesionální hasiče ze stanice Tábor na dálnici D3 do katastru Tábora – Čekanic, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu značky Renault Koleos. Havarované auto prorazilo signalizační zařízení, vjelo do uzavřeného úseku dálnice, kde nabouralo do svodidel a zastavilo po dalších přibližně 250 metrech.

Vyproštění osob nebylo potřeba. Hasiči u Renaultu provedli protipožární opatření a zasypali vyteklou chladicí kapalinu na silnici sorbentem. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

V Plzni se na křižovatce ulic Jateční a Těšínská srazila tři osobní auta. V jednom z nich zůstala uvězněna řidička. Hasiči ji museli vyprostit. Ona i ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění. Nehoda omezila průjezd křižovatkou, v vyvázli bez zranění.

Nehoda omezila průjezd křižovatkou, v místě se okamžitě začaly tvořit dlouhé kolony. Hasiči po vyšetření místa nehody odtlačili havarovaná vozidla ke krajnici. Provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu.