Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na silnici vedoucí z Dačic do Jemnice u křižovatky na Chlumec zasahovala profesionální jednotka ze stanice Dačice u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Jednalo se o vozy značek Škoda Octavia a Ford Transit. Škoda zůstala po srážce na silnici, Ford byl v době příjezdu hasičů částečně v příkopu.

Hasiči provedli kontrolu úniku provozních kapalin s negativním výsledkem. Poté vyčkali na zadokumentování nehody Policií ČR a pak Ford vyprostili z příkopu zpět na vozovku. Zásah hasiči ukončili závěrečným úklidem vozovky od hlíny. Nehoda se obešla bez zranění.

Dvě hasičské jednotky se krátce po poledni sjely do Heřmanova Městce, křižovatka na Nový Dvůr, kde se stala dopravní nehoda. Střetl se zde osobní automobil Volkswagen Golf s nákladním automobilem značky Scania. Po příjezdu jednotek na místo byla zraněná řidička Golfu v péči zdravotníků.

Jednotky provedly zabezpečení vozidel proti požáru. K úniku provozních kapalin nedošlo. Po zadokumentování nehody policisty, provedly jednotky hasičů úklid vozovky a poté se vrátily zpět na základny.