Sobota 5. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce vyjely k dopravní nehodě, která se stala u Červené Hory. Řidič osobního vozidla Škoda Felícia z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do dopravní značky.

Vozidlo zůstalo částečně na silnici. Při nehodě byl lehce zraněn řidič auta, kterého si převzala do péče záchranná služba. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

S nutností vyproštění zraněných osob byla původně nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů továrních značek Škoda Octavia a VW Fox, které se střetly u obce Řípec na křižovatce zvané „U Sloupu“. Když k nehodě přijeli profesionální hasiči ze stanice Soběslav, byly obě osádky již mimo havarovaná auta. Vyproštění nebylo potřeba.

Při nárazu utrpěla zranění spolujezdkyně jednoho z řidičů, kterou si převzala ZZS. Hasiči provedli zajištění místa nehody, zabezpečení obou aut proti požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Po dobu šetření nehody Policií ČR jednotka řídila provoz na komunikace. Poté hasiči pomohli s naložením nepojízdného vozu VW na vůz odtahové služby a zásah ukončili úklidem vozovky.

Profesionální hasiči z Náchoda při návratu z výcviku zaznamenali dopravní nehodu, při které se střetl cyklista s nákladním vozidlem. K nehodě došlo v Kladské ulici v Náchodě.

Hasiči zkontrolovali zraněného cyklistu, který měl pohmožděné zápěstí, a poskytli mu předlékařskou pomoc. Po dohodě se záchrannou službou si muž sám zajistil odborné vyšetření. Hasiči předali místo události přivolaným policistům a vrátili se na základnu.