Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V 17.12 hodin byli hasiči ze stanice Svitavy přivoláni do Březové nad Svitavou, kde došlo k nehodě osobního vozidla. Na místě zasahovala i místní dobrovolná jednotka. Ve vozidle byly zaklíněny tři osoby. Hasiči ihned započali s poskytnutím první před lékařské pomoci a s vyproštěním osob.

Během přibližně 15 minut byly zraněné osoby vyproštěny a předány do péče zdravotníkům. Havarovaný automobil hasiči naložili na hasičské nákladní vozidlo s kontejnerem a převezli k expertíze na policii. Odstraňování následků nehody trvalo až do 20. hodiny.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla, které podle ohlašovatele narazilo do svodidel na komunikaci na ulici Romana Havelky v Jihlavě. K nehodě vyjeli jihlavští profesionální hasiči.

Při nehodě se zranila jedna osoba, která skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

Dvě osobní vozidla se srazila po třetí hodině odpoledne na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. V jednom z vozidel cestovaly s řidičkou tři děti. Jedno z nich bylo zraněno a převezeno záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči jemu, i dalším dvěma dětem, darovali hasičského maskota, plyšového dráčka Záchranáčka. Hasiči asistovali záchranné službě při ošetření a naložení zraněného dítěte do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.