Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Písek a jednotka SDH obce Písek byli ve svém městě vysláni k ohlášenému požáru zvonků na rodinném domě stojícím na Jiráskově nábřeží. Požár ještě před příjezdem hasičů uhasil soused pomocí přenosného hasicího přístroje.

Dobrovolná jednotka byla odeslána zpět na základnu. Profesionální hasiči na místě provedli kontrolu řádného uhašení a odpojení napájení zvonků. Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 50 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 1 000 000,–.

Rychlík jednoucí ze Železné Rudy na Prahu srazil osobu v železniční zastávce Bezděkov. Vlak zůstal stát na výjezdu ze zastávky směr Klatovy. Dle svědecké výpovědi zraněná osoba naskakovala do rozjíždějícího se vlaku a spadla pod něj.

Hasiči z Klatov zajistili místo nehody a spolupracovali se ZZS při ošetření těžce poraněného muže a transportu do vrtulníku LZS. Trať byla po dobu zásahu a vyšetřování zcela uzavřena, ČD zorganizovaly náhradní autobusovou dopravu cestujících. Místo nehody si převzali hasiči SŽDC Plzeň.