Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K dopravní nehodě, která byla Policií ČR ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, byla do obce Němětice vyslána profesionální jednotka ze stanice Strakonice. Když hasiči přijeli k nehodě, byla zraněná osoba již mimo havarované auto v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči u vozu otočeného na střechu provedli protipožární opatření a po dvaceti minutách se jednotka vrátila na základnu. Před půlnocí po ukončení šetření nehody Policií ČR strakonická jednotka vyjela na místo nehody opětovně, a to s automobilovým jeřábem, pomocí kterého byl havarovaný vůz vytažen z příkopu zpět na vozovku.

V Plzni na Klatovskéí třídě byl nahlášen kouř vycházející z bytu v 1. patře. Na místo vyjely jednotky HZS Střed a Košutka společně s jednotkou SDH Skvrňany. V době příjezdu hasičů na místě zasahovala již PČR, která se dozvonila na majitele bytu. Kouř zavinilo spálené maso v hrnci na plotně. Uživatel bytu neutrpěl žádné poranění, škodu uplatnit nechtěl. Hasiči odvětrali zakouřené prostory pomocí přetlakového ventilátoru.