Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Jednotky HZS Podbořany a SDH Radonice vyjely krátce po půlnoci k dopravní nehodě osobního automobilu do Vilémova na Chomutovsku. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o osobní vozidlo mimo komunikaci, které se nachází na střeše.

Z osádky vozu, která byla v době příjezdu jednotky na místo již venku, byla lehce zraněna jedna osoba. Hasiči provedli zajištění vozidla proti vzniku požáru, úniku provozních kapalin a osvětlení místa nehody. Dále zasahovala ZZS a PČR.

Do Žamberka vyjížděly hasičské vozy, na silnici nedaleko aquaparku se střetl osobní automobil s nákladním. Při nehodě byly zraněny tři osoby z osobního vozidla, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba.

Hasiči pomáhali zdravotníkům s ošetřením zraněných osob, poté zajistili vozidla proti požáru a uniklé provozní náplně zasypali sorpčním materiálem tak, aby nedošlo ekologické havárii. Zdemolovaný automobil byl po zadokumentování nehody policisty naložen na vozidlo odtahové služby. Odstraňování následku nehody bylo ukončeno v pátek před třetí hodinou ranní.