Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo na silnici z Dolní Malé Úpy směrem na Malou Úpu. Řidička osobního vozidla Mitsubishi z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do betonové zídky u krajnice. Nehoda se obešla bez zranění. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou, kteří zasypali sorbentem uniklý olej. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Následky dopravní nehody, při které u obce Kubova Huť ve směru na Horní Vltavici havaroval kamión, likvidovala profesionální jednotka ze stanice Vimperk. Z havarovaného kamiónu, který skončil v příkopu, vytékaly provozní látky. Hasiči je okamžitě začali jímat do připravených nádob. Zraněného řidiče si do své péče převzali zdravotníci ZZS. Zasahující hasiči zároveň provedli kontrolu možného vzniku požáru. Zásah byl ukončen pro jednotku HZS krátce po půl osmé večerní, kdy se vrátila na základnu.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli ve dvě hodiny odpoledne profesionální hasiči z Náchoda na silnici mezi Machovem a Bezděkovem nad Metují. Osobní vozidlo Peugeot 206 skončilo po nehodě převrácené na střechu uprostřed silnice. Při příjezdu jednotky na místo byl jeho řidič mimo vozidlo. Hasiči mu ihned poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Osobní vozidlo zajistili proti požáru a do příjezdu policistů řídili v místě dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči převrátili vůz zpět na kola a odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.