Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na linku tísňového volání byl oznámen požár dílny u rodinného domu ve Velkých Žernosekách. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Litoměřice a dobrovolná jednotka z Litoměřic. Hořela autodílna s autem uvnitř. Hasiči nasadili dva vodní proudy zvenku a jeden zevnitř.

Auto bylo uhašeno v 13:02. Hasiči dále rozebírali konstrukci stavby a prováděli dohašovací práce. Dvě auta požár zasáhl celá, jedno částečně. Shořela střecha autodílny a částečně byla zasažena i střecha domu.

Jednotka HZS Praha likvidovala C proudem vody požár vánoční stromku a části pohovky v pokoji bytu v 1. nadzemním podlaží obytného domu na Chopinově ulici, a odvětrala zakouřené prostory. Požárem byl zničen stromek a poškozena část čalouněné pohovky, dále vybavení místnosti bytu (spotřební elektronika, osobní předměty), zplodinami hoření byl poškozen také povrch stěn a stropu a skleněná výplň okna v zasažené místnosti. Matka a dvě děti opustily byt před příjezdem jednotky.

Hasiči z Klatov vyjeli na žádost ZZS do obce Úloh u Běšin na pomoc při záchraně muže, který se při manipulaci se dřevem na hydraulické štípačce zachytil kalhotami za hřídel traktoru, což zapříčinilo, že se nohou doslova omotal mezi náhon a oj. Utrpěl velmi vážné poranění.

Muže vyprostil jeho kolega ještě před příjezdem záchranných složek. Hasiči spolupracovali s lékaři při ošetření a následném transportu do vrtulníku LZS.