Neděle 13. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Bez zranění se obešla nehoda jednoho osobního vozu v obci Valchov na Blanensku. Operační středisko na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů z Boskovic. Hasiči přijeli na místo za sedm minut a zjistili, že osobní automobil havaroval do zídky před rodinným domem.

Nikdo se však nezranil. Hasiči zajistili místo nehody a únik provozních kapalin. Ve 21.00 hodin předali událost k došetření Policii ČR a jednotka se vrátila na základnu.

V katastru části Střítež na silnici č. 37 odstraňovali hasiči následky dopravní nehodě tří osobních automobilů. Jeden člověk byl zraněn a předán do péče ZZS. Zpočátku byla komunikace neprůjezdná, následně byl puštěn provoz kyvadlově.

Hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaná vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, stanice Dvůr Králové nad Labem byla po dojezdu odeslána zpět na základnu a dobrovolná jednotka z Hajnice byla odvolána po cestě k zásahu.

Od předchozí nehody v Kostelci nad Orlicí přejeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí k dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla. Nehoda se stala na silnici č. 11 v Častolovicích.

Zraněného motorkáře si do péče převzala ZZS. Jednotky zajistily místo události, pomohly s řízením dopravy a následně odtlačily motocykl mimo silnici na nedaleké parkoviště, osobní vozidlo mohlo dojet samo. Hasiči se na závěr postarali o úklid vozovky.