Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Tři jednotky hasičů vyjely k hlášenému požáru v zahradě v Otrokovicích na Zlínsku. Po příjezdu jednotek hasiči průzkumem zjistili, že požárem je zasažen prostor v okolí kompostéru, skleníku a suchého WC.

Hasiči ihned zahájili hasební práce a během pár minut měli požár uhašený. Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje ve spolupráci s Policií ČR příčinu vzniku požáru. Škoda prozatím nebyla vyčíslena.

Jednotky z druhého stupně požárního poplachu vyjely k nahlášenému požáru do průmyslového objektu v Jablonci nad Nisou. Po příjezdu na místo události zjistily, že se jedná o požár vzduchotechniky, který lokalizovaly pomocí 1 proudu C.

Hasiči provedli rozebrání potrubí vzuchotechniky a odvětrání objektu. Během necelé hodiny byl požár zcela zlikvidován. Z místa události se samoevakuovalo 47 osob, 3 osoby byly předány do péče ZZS. Příčina a výše škody jsou v šetření.

Lezecké družstvo z Benešova vyjelo společně s místní jednotkou SDH obce ke zřícenině hradu Zbořený Kostelec. Na místě měla být osoba, která spadla pod hradby do nepřístupného terénu. Současně na místo vyletěli i dva vrtulníky.

Vrtulník ZZS zatím přistál za řekou kde počkal až letečtí záchranáři z Prahy naloží zajištěného muže a pomocí jeřábu ho vyzvednou na palubu svého vrtulníku. Poté došlo na nedaleké loučce k předání zraněného.