Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Devět jednotek hasičů vyjelo včera v podvečer k hlášenému požáru kravína v obci Dolní Lánov. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena jako požár střechy kravína, ve kterém bylo sto kusů dobytka.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, Trutnova a stanice Jilemnice z Libereckého kraje. Dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Dolního a Horního Lánova, Hostinného, Vrchlabí 3 – Podhůří, Černého Dolu – Čistá a Dolní Branné.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala včera odpoledne v Borské ulici v Náchodě. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Při střetu dvou osobních vozidel zn. Chevrolet a Škoda Octavia byla zraněna řidička prvního vozidla.

Hasiči zabezpečili oba automobily proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události pomohli s naložením nepojízdného vozidla Chevrolet na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Písecká profesionální jednotka vyjela k další nehodě, která se stala na Budějovickém Předměstí v Písku. Převrátil ze zde stavební bagr z nákladního auta. Hasiči průzkumem zjistili, že není nikdo zraněn a že ze stroje nevytékají žádné provozní kapaliny.

Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal vyprošťovací automobil (jeřáb) strakonických kolegů. Pomocí jeřábu pak byl bagr krátce před 18. hodinou naložen zpět na vůz.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v ulici Fügnerova v Kostelci nad Orlicí. Po střetu dvou osobních vozidel Škoda Felície a Toyota skončilo první z nich v plotě u rodinného domu. Druhý vůz narazil do sloupu veřejného osvětlení, který poškodil.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči odpojili u obou vozidel autobaterie a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili škodovku i druhé vozidlo a obě pomohli naložit na odtah. Místo poškozeného sloupu a plotu ohraničili páskou. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.