Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Volání o pomoc v jednom z bytu panelového domu v Lipové ulici v Jílovém slyšeli sousedi a okamžitě zavolali na tísňovou linku, kde navíc uvedli, že v bytě bydlí pán na vozíčku.

Na místo okamžitě vyjeli dobrovolní hasiči z Jílového-Modré, kteří se do bytu za pár minut dostali a následně zjistili, že došlo k pádu muže z vozíku. Na místo dále přijela záchranná služba a také PČR. Muž neutrpěl na pohled žádná zranění a hasiči ho předali k vyšetření přivolané záchrance.

Dopravní nehoda zkomplikovala dopravu v Kunovicích u Uherského Hradiště. Střetla se zde dvě vozidla a zablokovala tak frekventovanou křižovatku přímo u nájezdu na rychlostní silnici I/50. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla po prvotním ošetření odvezena posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Jednotka provedla protipožární zabezpečení vozidel a odstranila únik provozních kapalin pomocí speciálních sorbentů. Jakmile policie ukončila zadokumentování nehody, byla komunikace uklizena a hasiči se krátce po půl deváté vrátili zpět na svou základnu.

Na komunikaci mezi Lípou a Slušovicemi došlo ke střetu osobního vozidla zn. Mercedes s divočákem. Nehoda se obešla bez zranění osob, náraz ale značně poškodil přední část vozidla. Jak se následně ukázalo, nejednalo se o střet s jedním, ale se dvěma divočáky.

Druhé zvíře našli hasiči až při kontrole okolí místa události. Uhynulá zvířata si pak převzali myslivci. Hasiči odstranili části karoserie vozidla z komunikace a vozovku uklidili.