Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Broumovští profesionální hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Jetřichov. Řidička škodovky z dosud nejasných příčin nezvládla řízení a skončila s vozidlem na střeše. Při příjezdu hasičů na místo byla ona i dítě venku. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Dítě vyvázlo bez zranění. Hasiči převrátili automobil zpět na kola a provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela krátce před sedmou hodinou ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Českou Skalicí a obcí Zlíč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Škoda Fabia.

Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Poté pomohli s jejich naložením na dotah a očistili povrch vozovky od provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru v supermarketu v Lánovské ulici ve Vrchlabí. Na místo události vyjeli ve 21:42 hodin profesionální hasiči z Vrchlabí a liberecké Jilemnice, dále dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří. Při příjezdu jednotek na místo události byli všichni lidé z obchodu evakuováni.

Hasiči provedli průzkum a zjistili, že někdo úmyslně založil požár na toaletě. Celý prostor odvětrali a zkontrolovali. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na sedm tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.