Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Operační středisko vyslalo po druhé hodině ráno jednotku z Klatov do Čachrova, kde byl nahlášen vycházející kouř ze zdi komína v rodinném domě. Hasiči zjistili, že kouř vychází z vypínače a prasklin příčky mezi obytnou místností a ložnicí v 1 NP v prostoru za kamny. Termokamera hasičům ukázala teplotu převyšující 250°C.

Hasiči kamna vynesli před dům a pomocí bourací sekery odstranili omítku. Odhalili tak hořící původní dřevěnou příčku. Požár hasiči zlikvidovali vysokotlakým proudem. Požár napáchal škody předběžně za 4,5 tisíc korun.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla, která se stala včera večer na silnici mezi Mostkem a obcí Debrné. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hostinného. Osobní vůz narazil bokem do protijedoucího posypového vozu.

Poškození obou vozidel nebylo vážné a nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin. Hasiči pouze odpojili u havarovaného vozidla autobaterii a řídili dopravu. Řidič osobního auta si zajistil odtah a sypač byl schopen odjet po vlastní ose. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova byla přivolána k otevření dveří rodinného domu v obci Mlékosrby. Jeho čtyřiadevadesá­tiletá uživatelka používala trámek jako provizorní zabezpečení vchodových dveří.

V okamžiku, kdy odešla ven z domu zapadl trámek za dveře, které nešly otevřít. Do příjezdu hasičů se o seniorku postarali sousedé, kteří jí poskytli teplé oblečení. Hasiči se do domu dostali rozbitím okénka v prvním patře a odblokovali vstupní dveře.