Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V Českých Budějovicích na křižovatce ulic Husova a Čechova zasahovali českobudějovičtí a suchovrbenští profesionálové u dopravní nehody osobního auta a autobusu MHD. Hasiči z osobního auta vyprostili řidičku, která zůstala v autě zaklíněná nohou.

Po předání zdravotníkům hasiči u auta provedli protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Nehodu šetřila Policie ČR, u nehody zůstala suchovrbenská jednotka, která po ukončení šetření vozovku uklidila.

Profesionální hasiči z Nové Paky zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla. Řidič vyjel mimo komunikaci a vůz se převrátil. Hasiči provedli na autě protipožární opatření odpojením autobaterie. Došlo k úniku pohonných hmot. Jednotka jej částečně zachytila do nádoby.

Poté hasič vozidlo převrátili zpět na kola a pomohli s jeho naložením na odtah. Jednotka provedla úklid vozovky od střepů a plastů. Komunikace byla v době zásahu průjezdná pouze kyvadlově. Ke zranění osob nedošlo.

K tragické nehodě na silnici I/17 u obce Kočí vyjížděli chrudimští hasiči. Jednalo se o čelní střet dvou vozidel. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Jedna osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla.

Hasiči dále odstraňovali následky nehody, a to až do 18.08 hodin. Silnice byla po dobu vyšetřování a odklízení následků kolize uzavřena.