Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Odchyt papouška, který v Kolodějích nad Lužnicí seděl celý den na stromě ve výšce přibližně 7 metrů. Odchyt papouška, který v Kolodějích nad Lužnicí seděl celý den na stromě ve výšce přibližně 7 metrů,pomocí žebříku a sítě, profesionálním hasičům ze stanice Týn nad Vltavou nevyšel. Proto se rozhodli papouška zkropit vysokotlakým proudem, aby nemohl odletět.

Následně ho pak odchytli do sítě. Sice mokrý, ale zdravý byl předán strážníkům MěP. Ti se podle kroužku, který měl papoušek na noze, pokusí najít majitele.

Jedna osoba zůstala zaklíněná pod koly vlaku po železniční nehodě vlaku na nádraží v Toužimi. Přivolaní hasiči museli vlak nadzvednout, aby se podařilo vážně zraněnou osobu vyprostit. Na žádost lékaře poté hasiči zajistili hned vedle místa nehody prostor pro přistání záchranářského vrtulníku a asistovali s transportem.

Ve vlaku bylo sedm cestujících, všichni byli po nehodě evakuováni a odešli do blízké železniční stanice. Provoz na železnici byl obnovený v podvečerních hodinách. Na místě zasahovali hasiči ze tří jednotek.