Čtvrtek 10. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V Plzni vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám HZS Slovany, HZS Střed a SDH Doubravka a vyslalo je do městské části Lobzy k požáru na záchodě v řadovém domě. Oheň poškodil veškeré vybavení místnosti. Hasiči v domě uzavřeli přívod plynu i elektrického proudu, požár zlikvidovali vysokotlakým proudem.

Na odvětrání zakouřených prostor použili přetlakovou ventilaci. ZZS do nemocnice odvezla popáleného muže a dvě intoxikované osoby. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 250 tisíc. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření.

Po srážce osobních automobilů značek Nissan Almera a Peugeot 205, které se srazili na Rudolfovské třídě v Českých Budějovicích, zůstal v Peugeotu zaklíněný řidič. Zasahující hasiči z českobudějovické stanice použili hydraulické rozpínací zařízení, kterým otevřeli řidičovy dveře.

Pak společně se zdravotníky ZZS řidiče vyprostili a transportovali do sanitky. Zároveň s vyproštěním havarovaná auta zajistili proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin.

Hasiči HZS Praha z krčské a modřanské stanice likvidovali požár dřevěné kůlny ve sportovním areálu v ulici Nad Hájem. Bouda byla používaná jako sklad u tenisových kurtů, uvnitř uložený materiál byl požárem úplně zničený. Při ohledání bylo zjištěno, že do obou kójí kůlny byl proveden předchozí násilný vstup neznámou osobou.

Vzhledem k místu požáru a k povětrnostním podmínkám mohlo dojít k rozšíření požáru i na sousední kóji kůlny a okolní stromový porost. Příčinou vzniku požáru bylo zavinění neznámou osobou. Škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 5 tisíc korun.