Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Jednotka hasičů z Horního Maršova byla povolána k nehodě dvou osobních vozidel do Janských Lázní, jedno z vozidel zůstalo po srážce na vozovce, druhé pak převrácené na střechu ve srázu pod silnicí. Jednotka provedla kontrolu zdravotního stavu přepravovaných osob, zajistila jim termofolií dostatečný komfort.

Hasiči usměrňovali dopravu, řešili únik provozních kapalin a po vyšetření nehody Policií ČR pomohli naložit jedno z havarovaných aut na vozidlo odtahové služby, závěrem uklidili komunikaci.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjížděli k dopravní nehodě nákladního automobilu a autobusu, která se stala v Jívce. Obě vozidla, při snaze o vyhnutí se, skončila v příkopu. Došlo k úniku přibližně 40 l nafty do půdy, o čemž byli informováni pracovníci České inspekce životního prostředí a Životního prostředí Trutnov.

Hasiči převrátili vozidlo na kola a poté jej vyprostili zpět na komunikaci. Autobus byl také vytažen. Jednotka uklidila vozovku. Na místo se dostavila Správa a údržba silnic k odbagrování naftou zasažené zeminy. Ke zranění osob nedošlo.