Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Táborští profesionální a dobrovolní hasiči byli včetně výškové techniky vysláni ve svém městě do Zavadilské ulice, kde byl ohlášen požár bytu v jednom z panelových domů.

Průzkum na místě ukázal, že v kuchyni bytu chytnul adventní věnec a částečně elektronika. Požár hasiči rychle uhasili. Díky jejich rychlému zásahu se požár nerozšířil dál a vzniklá škoda činí „jen“ 2 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny zasahovali ve svém městě u osobního automobilu, kterého vytahovali z odpadního koryta v areálu čističky odpadních vod.

Prvotní průzkum provedený hasiči ukázal, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny. Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal z českobudějovické stanice automobilový jeřáb, pomocí kterého bylo auto krátce před půl jedenáctou dopolední vytaženo.

Profesionální hasiči z Náchoda společně s dobrovolnými hasiči z Náchoda a Nového Města nad Metují vyjeli k požáru v náchodské ulici Pražská. Zápach kouře vycházel z bytu v 7. patře 13patrové budovy. Hasiči po jeho otevření zjistili, že se jedná o připálené jídlo na plotně.

Tento zásah tak skončil šťastně, jen majitelka bytu bude muset uvařit nové brambory do vánočního salátu. Hasiči na místě spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou a policií.