Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že u zastavárny v Lipové ulici v Děčíně hoří osobní automobil. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Děčín. V době příjezdu jednotky na místo události hořel motorový prostor a plameny začaly olizovat čelní sklo. Hasiči zasahovali v dýchací technice vysokotlakým vodním proudem.

Požár zlikvidovali v 10:17. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozidla. Škoda byla předběžně odhadnuta na 17 tisíc Kč.

Na pomoc s odstraněním skleněné tabule z opláštění budovy vyjížděla lezecká skupina hasičů ze stanice Chrudim. Jednalo se o uvolněné, částečně již rozbité, skleněné opláštění budovy o velikosti cca 70×190 cm.

Problém vznikl v 11. patře, a tak hasiči pomocí lezecké techniky provedli slanění ze střechy, následně uvolnili skleněnou tabuli a odstranili jí do vany. Při zásahu nedošlo ke zranění a po úklidu se vrátila jednotka na základnu.

Řidička osobního automobilu Peugeot narazila v obci Staré Čivice na Pardubicku do plotu. Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů ze stanice Pardubice na místo zásahu byla již řidička v péči Zdravotnické záchranné služby.

Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny, zajistili vozidlo proti požáru odpojením akumulátoru a předali místo zásahu Policii ČR, která dopravní nehodu vyšetřila.

Následky dopravní nehody osobního automobilu značky Opel Meriva odstraňovala v Českém Krumlově na Plešivci českokrumlovská profesionální jednotka. V havarovaném voze cestovaly tři osoby. Žádná z nich nemusela být hasiči vyprošťována, všechny odvezli zdravotníci ZZS do nemocnice.

Jednotka HZS provedla zajištění havarovaného auta proti požáru odpojením akumulátoru a po zadokumentování nehody Policií ČR Opel otočila zpět na kola. Dále pomohla s jeho naložením na vůz odtahové služby a zásah ukončila po druhé hodině ranní úklidem vozovky.

K ohlášenému požáru bytu v domě ve Varšavské ulici v Táboře vyjela včetně výškové technicky táborská profesionální jednotka. Hasiči provedeným průzkumem zjistili, že se jednalo o roztavenou dětskou láhev, kterou majitelka vyvařovala na sporáku a usnula.

Matka i její malé dítě byly v okamžiku příjezdu hasičů již před domem, jejich zdravotní stav zkontrolovali zdravotníci ZZS. Hasiči hrnec s láhví přenesli do kuchyňského dřezu a uhasili. Poté silně zakouřený byt odvětrali. Vzniklá škoda je nulová. U požáru byla přítomna hlídka Policie ČR.