Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Výjezd byl jednotce dobrovolných hasičů obce Dolní Dobrouč vyhlášen v 17:30, vyjela společně s HZS Ústí nad Orlicí k nehodě osobního automobilu na stejné silnici, kde došlo k ranní nehodě. Řidič Škody Favorit nezvládl na mokré vozovce řízení a s autem sjel z vozovky z několikametrového srázu, kde se zachytil o stromky.

Po příjezdu k nehodě hasiči ošetřili lehká zranění řidiče, zabezpečili místo nehody proti požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Poté hasiči pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhli havarovaný vůz zpět na vozovku a následně se vrátili zpět na základny.

Semilští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Železného Brodu zasahovali u nehody, ke které došlo na silnici I/10 v části obce Jirkov. Řidička Škody Felicia havarovala a se svým vozem skončila na střeše. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a na frekventované silnici usměrňovali dopravu.

Jelikož došlo k úniku provozních náplní, bylo nutné je zasypat sorpčními látkami. Na pomoc s vyproštěním auta dorazil jeřáb ze semilské stanice a po nezbytně nutnou dobu byla komunikace zcela uzavřena.