Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z lounské stanice vyjeli na dopravní nehodu osobního vozu k obci Lenešice. Výsledkem karambolu jednoho osobního vozu jsou tři zraněné osoby, které z místa odvezly dva vozy ZZS.

Hasiči provedli zajištění, úklid a osvětlení místa dopravní nehody. Co bylo příčinou této hrozivě vypadající nehody, která se stala široko daleko v polích a kdy se osobní vůz několikrát otočil přes střechu a skončil na svém boku, je věcí šetření Policie ČR.

Profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec byla ve svém městě vyslána do Kostelní ulice, kde byl v restauraci s penzionem ohlášen kouř linoucí se z teplovodních průduchů. Průzkum, který jindřichohradecká profesionální jednotka na místě povedla, ukázal, že se jedná o požár střešního trávu zazděného v mezistropním prostoru.

Hasiči museli nejprve rozebrat část střešní konstrukce kolem zasaženého trámu a pak teprve mohli požár řádně uhasit. Požárem způsobená škoda byla stanovena na Kč 50 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 8 000 000,–.