Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika
Foto: PČR

Následky nehody, při které řidič osobního automobilu značky Škoda Felicia narazil do stromu, odstraňovaly u obce Probulov profesionální hasiči ze stanice Milevsko a jednotka SDH obce Mirovice. Zasahující hasiči pomohli zdravotníkům ZZS s transportem zraněného řidiče do sanitky.

Zároveň u Felicie provedli protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. Zásah jednotky ukončily závěrečným úklidem komunikace.

Chrudimští hasiči vyjížděli do Hrochova Týnce, kde došlo v domě k intoxikaci oxidem uhelnatým z plynového kotle. Přiotráveny byly dvě osoby a do péče si je převzala zdravotnická záchranná služba. Osoby byly převezeny do nemocnice.

Hasiči v některých částech domu naměřili až 400 jednotek ppm oxidu uhelnatého. Hasiči prostor odvětrali. Další měření prokázalo 200 jednotek ppm a po úplném odvětrání již nebyla naměřena žádná koncentrace nebezpečného plynu.

K nehodě byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Kaplice, a to do obce Bujanov. Informaci o nehodě přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje také z dispečinku ZZS. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, který narazil do stromu.

Hasiči pomohli zraněné osobě do sanitky ZZS. Dále pak provedli zajištění havarovaného auta a po zadokumentování nehody Policií ČR také jeho odklizení. Zásah hasičů byl ukončen závěrečným úklidem vozovky. Jednotka HZS na místě spolupracovala s Policií ČR.