Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Ve 20:54 přijal operátor tísňové linky krajských hasičů žádost o technickou pomoc na ulici Partyzánská v Rožnově pod Radhoštěm.

Po příjezdu hasičů jednotky města Rožnova pod Radhoštěm na místo hlášené události bylo zjištěno, že došlo k otravě dítěte plynem z karmy. Hasiči pomohli s naložením dítěte do sanity zdravotnické záchranné služby a následně provedli nasvětlení prostoru pro přistání vrtulníku. Po jeho příletu a naložení zraněného se jednotka vrátila zpět na základnu.

V obci Lipí byl ohlášen požár, dle oznamovatele se mělo jednat o požár sedačky. K zásahu operační středisko vyslalo profesionální jednotku ze stanice Křemže. Požár sedačky, která stále pod schodištěm na chodbě, byl však uhašen ještě před jejím příjezdem. Hasiči zkontrolovali řádné dohašení. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na Kč 26 000,–. Hodnota uchráněného majetku činí Kč 100 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Na křižovatce ulic Pekárenská a Jírovcova v Českých Budějovicích zasahovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice – Suché Vrbné u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Zasahující hasiči po provedeném průzkumu provedli zajištění místa nehody a zajištění obou vozů. Poté zásah ukončili a vrátili se na základnu. Na místo nehody se tatáž jednotka vrátila krátce před půl osmou večerní. V tu dobu již byla nehoda zadokumentována Policií ČR. Jednotka HZS pomohla s odtahem vozů a pak dokončila úklid vozovky.

Požár malého rozsahu likvidovali na benzínové čerpací stanici v Kunžaku profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec a dobrovolní hasiči obce Kunžak. Jednalo se o požár elektroinstalace motoru pod palubní deskou osobního automobilu tovární značky Fiat Scudo. Požár hasiči uhasili během několika minut. Vzniklá škoda činí Kč 1 000,–, hodnota uchráněného majetku je Kč 20 000,–. Příčinu vzniku požáru stanovil vyšetřovatel HZS na technickou závadu.