Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě osobního vozu s kamionem, která se stala u obce Žiželice na silnici 27, vyjely profesionální jednotky hasičů ze stanice Bitozeves a Žatec. Vlivem nehody došlo ke zranění obou řidičů.

Řidiče osobního vozu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Zraněný řidič byl poté předán do péče zdravotnické záchranné službě a letecky transportován do nemocnice. Komunikace byla během vyšetřování nehody uzavřena.

Profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotka z Karolinky vyjeli k Velkým Karlovicím na Vsetínsku k hlášené havárii osobního vozidla, které narazilo do stromu a zůstalo viset na svodidlech. Řidič skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vůz Škoda Fabia je v nestabilní poloze a hrozí jeho pád do zalesněného srázu vedle silnice. Hasiči tak vůz ihned stabilizovali proti nežádoucímu pohybu. Dále u automobilu provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin.

Profesionální jednotka z hasičské stanice Říčany vyrazila krátce před polednem s cisternou, rychlým zásahovým automobilem a velitelským vozidlem k dopravní nehodě dodávky, která se v katastru Modletic převrátila na nájezdu od brněnské dálnice D1 na Pražský okruh.

Ve vozidle cestovaly tři osoby, které vyvázly bez zranění a při příjezdu jednotky byly už všechny venku. Hasiči odpojili akumulátor a zasypali menší únik provozních kapalin. Velitel zásahu nechal přivolat správce komunikace k označení místa havárie, než bude nehoda došetřena dopravní policií a vozidlo odvezeno odtahovou službou.

K požáru osobního automobilu vyjížděli hasiči v sobotu před devátou hodinou večerní. Událost se stala na ulici M. Knesla ve Zlíně. K požáru vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a jednotka hasičů města Zlína.

Na místo se jako první dostavila hlídka Policie ČR, které se podařilo rychlou reakcí rozvoj požáru zpomalit za použití přenosného hasicího přístroje. Hasičům se pak podařilo požár do deseti minut uhasit a tím uchránit i vedle stojící vozidlo. Přivolaný vyšetřovatel stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na vozidle.