Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči zasahovali u zatopeného sklepa na ulici Havlíčkova v Modřicích. Při čerpání vody zjistili, že došlo k narušení statiky domu a na jedné stěně se objevily zvětšující se praskliny. Přivolaný statik prověřil stav a doporučil zajištění objektu proti případné destrukci.

Pomocí dřevěných trámů hasiči zajistili venkovní zeď na ulici, místnost uvnitř domu a sklep. Na statickém zajištění domu pracovaly čtyři jednotky hasičů od 15 do 21 hodin.

Profesionální jednotka z táborské stanice vyjela do Soběslavské ulice v Táboře k zajištění vozidla po dopravní nehodě. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že osobní vozidlo VW Passat dostalo smyk a nabouralo do náspu a stromu.

Jednotka provedla zajištění vozidla proti pohybu, protipožární zabezpečení a odpojení akumulátoru. Po příjezdu ZZS byl řidič havarovaného auta transportován do vozidla ZZS. Nehodu šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách, Rokytnice v Orlických horách a Lukavic byli dopoledne přivoláni k požáru sazí v komíně budovy v Kunčině Vsi. Prasklým komínem se požár začal šířit na střechu. Jednotky požár hasily vysokotlakým proudem a komín ochlazovaly. Saze hasiči vybrali.

Museli odstranit část komína a římsu, která hrozila pádem. Komín byl vyloučen u užívání. Škoda byla odhadnuta na 30 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 4 mil Kč.

Hasiči přijali informaci o poranění muže při práci v lese nedaleko Mouřínova na Vyškovsku. Operační středisko vyslalo na místo jednotku HZS z Bučovic a další dvě dobrovolné jednotky, které měly asistovat při transportu pacienta.

Vzhledem k terénu nemohla k místu dojet zásahová technika a tak museli hasiči ke zraněnému asi kilometr pěšky. Pacient byl při vědomí a posádka záchranné služby jej na místě ošetřila. Následoval transport zraněného k vozidlu záchranné služby. Celá akce skončila pět minut před polednem.

Rychnovští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí vyjeli dopoledne k autobusu k osobnímu automobilu, které havarovalo mimo komunikaci do příkopu. Nehoda se stala na silnici mezi Zdelovem a Kostelcem nad Orlicí.

V autobuse cestovaly tři osoby, nikdo z nich nebyl zraněn. Dvě osoby odjely pryč, třetí osobě zajistili hasiči tepelný komfort. Byl zajištěn odtah vozidla. K úniku provozních kapalin nedošlo.