Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Tři jednotky hasičů byly vyslány k ohlášenému požáru sazí v komínovém tělese v obci Čermná nad Orlicí. Jednotky vybraly kotel i sražené saze a kontrolovaly teplotu komínového tělesa pomocí termokamery.

Požár způsobil škodu asi 50 tisíc korun, díky včasnému zásahu se však podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 4,5 milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Čermná nad Orlicí a Borohrádek.

Jednotky HZS Mělník a SDH Vehlovice-Chloumek zasahovaly přes pět hodin u nákladního automobilu, který částečně sjel do příkopu a hrozilo jeho převrácení na dům. Hasiči na místě zajistili kamion proti dalšímu pohybu a policie uzavřela silnici I/9 pro veškerou dopravu.

Na místo byla povolána specializovaná firma, která pomohla s vyproštěním vozidla z příkopu. Hasiči přečerpali naftu z nádrží a zasypali uniklé provozní kapaliny. Krátce před 18. hodinou byla silnice uklizena a mohla být opět plně zprůjezdněna.

Původně s vyproštěním zraněných osob byla na tísňovou linku nahlášena dopravní nehoda osobního auta, které havarovalo u Bechyně, části obce Senožaty. K nehodě byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Týn nad Vltavou, poplach byl vyhlášen také pro jednotku SDH obce Bechyně.

Průzkum na místě ukázal, že vyproštění není potřeba. Zraněnou osobu si převzali zdravotníci ZZS. Hasiči zajistili havarované auto proti vzniku požáru a proti úniku provozních kapalin.