Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí vyjížděli k ohlášenému požáru trafostanice. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o kontejnerovou napájecí stanici v majetku Správy železnic, proto byla na místo vyslána i drážní jednotka SŽ z České Třebové.

Na místě spolupracovaly jednotky s techniky energetiků i Správy železnic, místo si nakonec převzala drážní jednotka. Výše škody byla po ohledání za denního světla stanovena asi na jeden milion korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.

Profesionální hasiči ze stanice Milevsko byli vysláni do Sepekova, kde sjel řidič traktoru do místního rybníka. Nehoda je bez zranění. Zasahující hasiči prověřili, že z traktoru do vody nevytekly žádné provozní kapaliny.

Traktor, který zůstal převrácený na boku, však hasiči vzhledem k obtížnému přístupu s technikou HZS nedokázali vyprostit. Takže traktor zabezpečili proti možnému úniku provozních kapalin a vše si pak bude řešit majitel.

Do části Velichovky – Hustířany jeli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolné jednotky z Jaroměře a Velichovek, došlo zde k požáru přístavku u rodinného domu. Požár se rozšířil až k podbití střechy rodinného domu, těsně před 18. hodinou se ho podařilo hasičům lokalizovat, likvidaci ohlásil velitel zásahu kolem 18:20 hod.

Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, způsobená škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty představující asi 3 miliony korun.