Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Požár osobního automobilu v Roštění na Kroměřížsku zaměstnal profesionální hasiče ze stanice Holešov a dobrovolné jednotky z Roštění a Holešova. Už v době příjezdu jednotek na místo byl vůz kompletně v plamenech.

Hasiči okamžitě natáhli dva vysokotlaké proudy a požár zlikvidovali. K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události a výše způsobených škod.

U dopravní nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Holešov. Došlo k ní na silnici třetí třídy nedaleko obce Žeranovice na Kroměřížsku, kde se čelně střetla dvě osobní auta. Událost se naštěstí obešla bez zranění, ale komunikace byla úplně uzavřena.

Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili vozidla proti nebezpečí vzniku požáru. Jakmile policie ukončila dokumentaci nehody, provedla jednotka odstranění vraků mimo vozovku a úklid střepů a úlomků, aby mohl být obnoven plynulý provoz.

Čtyři jednotky hasičů byly vyslány do obce Podůlší, kde byl oznámen požár rodinného domu. Průzkumem bylo zjištěno, že došlo k zahoření elektroinstalace. Dům byl odpojen od přívodu elektrické energie a jednotky musely rozebrat obložení v okolí rozvodné skříně.

Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na 70 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty představující asi 2 miliony korun. Na místě byli profesionální hasiči z Jičína a JSDH Železnice, Jičín a Podůlší.