Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V ulici Novopackého v Nechanicích došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, který najel na dopravní značení a zůstal na značce zaklíněn. Na místo vyjela profesionální jednotka z Nového Bydžova a JSDH Nechanice.

Hasiči zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin, následně havarovaný vůz nadzvedli pomocí vaku a umístili jej mimo poškozenou značku. Vozidlo zůstalo nepoškozené a mohlo pokračovat dál v jízdě.

Pěti jednotkám, a to profesionální ze stanice Týn nad Vltavou, dobrovolným z obcí Dolní Bukovsko, Kostelec a Hroznějovice a podnikové ČEZ, a. s., (JE) Temelín, byl vyhlášen poplach, aby vyjely do Hroznějovic, kde byl ohlášen požár kravína.

Když hasiči do areálu družstva přijeli, průzkumem zjistili, že nehoří žádná z budov, ale vrak osobního automobilu značky Fiat Punto. Hasiči požár rychle uhasili. Vzniklá škoda je nulová.

U tragické dopravní nehody zasahovaly složky IZS na silnici mezi obcemi Rasošky a Vlkov. Došlo zde ke střetu osobního automobilu a motocyklu, přičemž motorka začala následkem dopravní nehody hořet. Hasiči požár zlikvidovali a zajišťovali místo události.

Řidič motocyklu bohužel přes veškerou péči svým zraněním podlehl. Jednotka pomohla s odstraněním následků dopravní nehody, místo zásahu si převzali policisté.

Profesionální hasiči ze stanice Třeboň zasahovali v Chlumu u Třeboně, části obce Lutová, kde se střetly osobní vůz s nákladním. Osobní vůz značky Kia byl v době příjezdu hasičů mimo silnici, jeho řidič neutrpěl žádné zranění.

Nákladní vůz značky Man zůstal po střetu stát na silnici, i jeho řidič nebyl zraněn. Zasahující jednotka provedla u aut protipožární opatření a nehodu pak předala Policii ČR k šetření.