Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Několik hasičských jednotek zasahuje v muničním skladu Policie ČR v Chudeřicích u Bíliny na Teplicku. Proběhla evakuace v okruhu 500 metrů, vzhledem k pokračujícím výbuchům je nutné evakuovat část Teplického Předměstí a ulici Československé armády.

Vyjelo deset profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů. V současné době probíhá dochlazování prostoru otočnou lafetovou proudnicí a asistence na místě události.

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice a dobrovolná jednotka obce Čejkovice byli vysláni do Čejkovic, kde byl ohlášen výbuch tlakové láhve. Jednalo se o výbuch nahromaděného propanbutanu v garáži postavené na zahradě rodinného domu. Po výbuchu došlo k následnému požáru sena uloženého na půdě navazujícího přístřešku.

Při výbuchu byla popálena jedna osoba, kterou hasiči pomohli zdravotníkům ZZS transportovat do vrtulníku LZS. Požár sena byl téměř již uhašen v době příjezdu jednotek. Ty zkontrolovaly řádné uhašení, seno vyskladnily. Vzniklá škoda je nulová.

V Růžičkově ulici v Kostelci nad Orlicí došlo ke střetu dvou osobních vozidel, z toho jeden skončil převrácený na střechu. Hasiči zajistili obě vozidla a zabezpečili je proti vzniku požáru. Po dobu policejního vyšetřování byla komunikace uzavřena.

Hasiči následně převrátili jeden automobil zpět na kola a postarali se o úklid vozovky. Na místě byli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.