Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Sedm jednotek bylo vysláno k ohlášenému požáru strniště a posekané slámy, na poli byla i zemědělská technika. Rozsah požáru nebyl nejprve zřejmý, nakonec bylo zjištěno, že se rozšířil na plochu 10×3 m. při události nevznikla žádná škoda.

Hasiči provedli na místě také kontrolu kombajnu pomocí termokamery, měření nezaznamenalo žádní vyšší teploty. Na místě byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice, Maršov u Úpice, Hajnice, Havlovice, Hořičky, Batňovice.

Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic vyjeli do ulice Jungmannova, kde obyvatelé bytového domu hlásili zápach spáleniny po celé chodbě. Hasiči průzkumem zjistili, že v jednom z bytů došlo k připálení při přípravě masa.

Hasiči prostory odvětrali, ale dále měli podezření na únik plynu ze sporáku, na místo byli proto přivoláni plynaři. Únik se nakonec nepotvrdil. Při události nevznikly žádné škody na majetku.

Na 68. kilometru dálnice D11 zasahovali profesionální hasiči ze stanic Hradec Králové – Pražská, Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou u dopravní nehody osobního vozidla, které najelo do středových svodidel.

Osoby se nacházely při příjezdu hasičů mimo havarovaný vůz za svodidly, ZZS je prohlédla, byly bez zranění. Automobil byl v levém jízdním pruhu, komunikace byla částečně průjezdná. Hasiči zajistili místo události, zkontrolovali vozidlo na únik provozních kapalin a postarali se o úklid vozovky.