Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V ulici Říčařova na silnici č. 33 zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální hradecké stanice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jedno z aut skončilo po nárazu mimo komunikaci.

Dvě osoby se při nehodě zranily, do péče si je převzala ZZS. Hasiči havarovaný vozidla zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru, odpojili akumulátory a usměrňovali dopravu v okolí nehody.

Dvě hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín a dobrovolní hasiči Horní Žleb) vyjely k nahlášenému požáru u budovy školky v ulici Weberova v Děčíně, na Letné. Podle oznámení vycházel kouř ze sklepa.

Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k zahoření odpadu pod schodištěm. Požár byl v těžko přístupném místě. Hasiči se museli k ohni doslova probourat. Příčina je v šetření, na místo přijel vyšetřovatel požárů.

Dvě jednotky hasičů vyjely k ohlášené dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla, ke střetu došlo nedaleko obce Svídnice. Při nehodě byl jeden člověk zraněn a jeden bohužel svým zraněním na místě podlehl.

Hasiči zajistili místo události a zabezpečili vozidla proti vzniku požáru. Komunikace mezi Svídnicí a Kosteleckou Lhotou byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Po zadokumentování místa nehody ze strany policie se pak hasiči postarali o úklid vozovky.