Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Milevsko byli vysláni k Orlické přehradě, kde se u obce Kožlí měly topit osoby. Hasiči na uvedeném místě našli na hladině přehrady převrácený vyvázaný člun. Žádné osoby však nikde neviděli.

O několik minut později členové Vodní záchranné služby podali zprávu, že obě osoby z lodě jsou již na břehu v bezpečí. Mezitím hasiči spustili na vodu loď a vypluli k převrácenému člunu. Převrácený člun zapřáhli do vleku a přitáhli ke břehu. Zde z něj odčerpali vodu a převoz si již zajistil majitel.

Profesionální trutnovská jednotka zasahovala v ulici Bratrství, kde byl v bytovém domě cítit plyn. Měřicí přístroje hasičů detekovaly únik plynu z jednoho z bytů v domě. Obyvatelé ostatních bytových jednotek byli preventivně evakuováni, jednalo se asi o 25 osob.

Do bytu, kde měl plyn unikat, museli hasiči vniknout násilím. Prostory byly odvětrány, na místě spolupracovali hasiči s policisty a plynárenskou pohotovostí. Jeden člověk z postiženého bytu byl předán do péče ZZS. Před 14. hodinou se lidé vraceli zpět do svých bytů.

Jednotky druhého stupně požárního poplachu byly vyslány v Českém Krumlově do Tovární ulice, kde doutnala štěpka ve skladovací hale. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Český Krumlov a Křemže a jednotky SDH obcí Český Krumlov, Velešín, Větřní a Chvalšiny. Hasiči do skladu vstoupili bočním vchodem, aby zjistili rozsah požáru.

Byl zajištěn také nakladač pro rozhrabávání štěpky. V 10:45 hodin byl požár již pod kontrolou. Následovalo pak rozhrabávání a prolévání vodou. Úplná likvidace nastala v 11:29 hodin. Vzniklá škoda činí 3 000,–. Hasiči svým rychlým zásahem uchránili 12 miliónů korun.