Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Kaplice byla vyslána k obci Mirkovice, kde v místní části Žaltice havaroval kamión. Kamión zůstal na boku, zasahující hasiči z obou nádrží přečerpali naftu do sudů. Ty byly přivezeny z českokrumlovské stanice. O naftě, která unikla do půdy, byl informován pracovník odboru životního prostředí příslušného městského úřadu.

Zásah jednotky ukončily okolo 20. hodiny s tím, že kamión bude vyprošťován až následující den. Ve čtvrtek 25. června pak na úklid po vyproštění byla povolána jednotka SDH obce Velešín.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela na žádost ZZS Plzeňského kraje v rámci programu First responder k záchraně osoby, u které došlo k náhlé zástavě oběhu ve Zbiroze. Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že osoba je v bezvědomí a na místě probíhá laická resuscitace za asistence operátora ZZS.

Hasiči resuscitaci převzali za využití AED a po příjezdu posádek ZZS spolupracovali při ošetřování osoby. Po úspěšné resuscitaci byla osoba předána do péče posádek ZZS.