Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V části Potštejn – Brná zasahovala rychnovská profesionální jednotka hasičů u úniku plynu z poškozeného plynového potrubí. Hasiči uzavřeli okolí ve vzdálenosti 30 m od místa úniku a upozornili obyvatele okolních rodinných domů, aby vypnuli plyn a nevycházeli z domu.

Poškozené místo hasiči provizorně zajistili a vyčkali do příjezdu plynárenské služby. Její technici následně místo odkopali a zamezili dalšímu úniku.

Na silnici č. 11 v Třebechovicích pod Orebem zasahovali profesionální hasiči z hradecké centrální stanice a dobrovolná třebechovická jednotka u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Jeden z vozů skončil mimo komunikaci v příkopu, druhé zůstalo stát na vozovce. Hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaná vozidla. Následně se postarali o vyproštění vozidla z příkopu pomocí jeřábu a pomohli ho naložit na odtah.

Tragická dopravní nehoda se stala v obci Homole, části obce Nové Homole v ulici Na Rozcestí. Havaroval zde řidič osobního auta. Vyjel ze silnice a narazil do stromu. Řidič zůstal ve voze zaklíněný. Jeho zranění však byla neslučitelná se životem, lékař ZZS u něj konstatoval smrt.

Zasahující profesionální hasiči ze stanice České Budějovice vyčkali, dokud Policie ČR nehodu nezadokumentuje, a následně tělo řidiče ze zničeného auta vyprostili.