Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky pražských hasičů zasahovaly u požáru matrace ve sklepě činžovního domu v ulici Nuselská v Praze 4. Před příjezdem hasičů zakouřený dům opustilo několik nájemníků.

Hasiči nasadili jeden proud vody a zasahovali v dýchací technice. Požár byl rychle lokalizován, odvětrání domu provedli hasiči přetlakovou ventilací. Sálavé teplo poškodilo plastové rozvody vody ve sklepě. Zásah blokoval 20 min tramvajový provoz.

Střet dvou osobních vozidel zkomplikoval dopravu na světelné křižovatce v ulici U Korečnice v Uherském Brodě. Na místo byli vysláni místní profesionální hasiči, u vozidel provedli protipožární opatření a na místě usměrňovali dopravu. Při nehodě byl zraněn jeden řidič a spolujezdkyně, kteří skončili v péči záchranářů.

Šetření nehody si převzali dopravní policisté. Po ukončení jejich práce na místě nehody hasiči pomohli s naložením obou aut na vozidla odtahové služby.

Požár okolo komínu v chatce na Mladcové na Zlínsku vyděsil majitele, ten se však nezalekl a požár uhasil. Přivolaní hasiči ze stanice Zlín a hasiči statutárního města Zlína společně chatu kontrolovali termokamerou a postupně rozebrali část stropu, kde v mezistropí došlo k zahoření.

Chatku, která byla silně zakouřena, odvětrali. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů. Ten jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu a škodu vyčíslil na pět tisíc korun.