Pondělí 8. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči přijali hlášení o spadlém sloupu veřejného osvětlení na ulici Chrastěšovská ve Vizovicích. Na místo byli vyslání profesionální hasiči z centrální požární stanice Zlín a dobrovolní hasiči města Vizovice. Dobrovolní hasiči po příjezdu zjistili, že do sloupu naboural osobní automobil.

Řidič nebyl zraněný. Hasiči provedli odpojení akumulátoru. Na místo nehody se dostavil pracovník Technických služeb města Vizovice.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany a hlídkou PČR OO Radnice k úniku plynu ve Zbiroze na ulici Tyršova. Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že při výkopových pracích došlo k překopnutí plynového vedení a dochází k úniku plynu do ovzduší.

Hasiči provedli protipožární opatření v okolí místa úniku a za použití stlačovací svorky provedli v dýchací technice utěsnění trubky a zastavili tak únik média. Následně bylo místo události předáno pracovníkům plynárenské pohotovosti.

Osobní vozidlo havarovalo na silnici č. 327 u odbočky na Převýšov. Vozidlo se mělo při nehodě převrátit přes střechu, naštěstí nebyl nikdo z posádky zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Jednotky zabezpečily místo nehody, na vozidle provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátor. Dobrovolná jednotka následně pomohla s naložením vozidla na odtah.