Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě dvou osobních vozů došlo na dálnici D5 na 61. kilometru ve směru na Rozvadov. Jedno z vozidel se nacházelo na boku v poli, druhé zůstalo na komunikaci. ZZS si převzala celkem 5 zraněných osob z nichž 2 transportoval vrtulník.

Aby se hasiči k automobilu v poli mohli dostat, museli rozstříhat ochranný plot, který brání zvěři ve vběhnutí na dálnici. Byla provedena protipožární opatření a zajištění místa nehody. Dále hasiči asistovali při nakládání vozidel na odtah.

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve Zbytinách, části obce Blažejovice u požáru chaty. Dřevěná chata byla požárem zasažena kompletně. Na místo byli povoláni profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obcí Volary a Zbytiny. Hasiči požár lokalizovali přibližně po 20 minutách hašení. Likvidace požáru však zabrala další hodiny.

Hasiči museli dřevěné konstrukce rozebírat. Úplné uhašení velitel zásahu hlásil minutu před půl šestou ranní. Při požáru byla zraněna jedna osoba, kterou vrtulník LZS transportoval do nemocnice. Škoda způsobená požárem činí 400 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice odstranili následky dopravní nehody dvou osobních vozidel v Dobrušské ulici v obci Solnice. Jednotky zajistily místo nehody, z vozidel unikaly provozní kapaliny a na silnici bylo také množství úlomků a střepů.

Po vyšetření nehody se jednotky postaraly o úklid vozovky. Při události nebyl nikdo zraněn. Nehoda měla také dětské účastníky, kterým předali hasiči za statečnost plyšového dráčka Záchranáčka.

Jednotky HZS Říčany a SDH Kostelec nad Černými Lesy, Kouřim, Oplany, Malotice, Jevany a Zásmuky vyjely k požáru stohu v Olešce. Jednalo se o stoh složený z balíků. Oheň zasáhl plochu 20×8 metrů a 4 metry na výšku.

Zásah probíhal jedním C proudem a dvěma vysokotlakými proudy. Na pomoc hasičům přijel i traktor a nakladač, díky kterým mohly jednotky stoh rozebrat a uhasit všechna skrytá ohniska. Škoda byla stanovena na 80 tisíc korun. Příčinou požáru je pravděpodobně hra dětí s ohněm.