Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Zlín vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, ke které došlo na křižovatce ulic Padělky IX a 2. května ve Zlíně. Hasiči po příjezdu na místo provedli protipožární opatření, zasypali sorbentem drobný únik provozních kapalin a usměrňovali dopravu.

Po zadokumentování nehody dopravní policií odtlačili vozidla na krajnici a provedli úklid střepů a úlomků vozidel. Dopravní nehoda se obešla bez zranění.

Na silnici č. 35 v katastru obce Kbelnice havaroval osobní automobil a nákladní vozidlo. Na místo nehody vyjela profesionální jednotka hasičů z Jičína. Osobní vůz skončil po nehodě mimo komunikaci v příkopu.

Dva pasažéry si převzala do své péče zdravotnická záchranná služba. Jednotka zabezpečila místo nehody, provedla opatření proti vzniku požáru, pomohla s odstraněním následků nehody a také s naložením vozu na odtah.

Nehoda, u které zasahovali profesionální hasiči z táborské stanice, se stala u obce Dražice. Zde havaroval kamión, který se převrátil na bok. Zdravotníci ZZS ošetřovali zraněného řidiče.

Zasahující hasiči řešili únik nafty z nádrží. Naftu vyteklou na silnici sanovali sorbentem. Dalších přibližně 20 až 30 litrů pak uniklo do půdy. Velitel zásahu si na místo nehody vyžádal pracovníky odboru životního prostředí příslušného městského úřadu. Ti budou únik řešit následující dny.

Na komunikaci mezi Třebechovicemi pod Orebem a Libranticemi havaroval osobní automobil, který se převrátil přes střechu a zůstal stát na poli zpět na kolech. Jedna osoba skončila v péči zdravotnických záchranářů.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z hradecké centrální stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem. Jednotky místo zajistily, provedly opatření proti vzniku požáru a odstranily následky nehody.