Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici č. 298 u Opočna zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna u dopravní nehody nákladního vozidla, které se převrátilo na bok, a náklad z něj se vysypal. Když se dostali hasiči na místo nehody, řidič byl mimo vozidlo, posléze jej převezli záchranáři do nemocnice.

Jednotky zabezpečily místo události, u vozidla došlo k úniku pohonných hmot. Hasiči dále zajistili vozidlo protipožárními patřeními a odpojili akumulátor. Po zadokumentování nehody policisty bylo vozidlo zvednuto zpět na kola a hasiči se postarali o celkový úklid.

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v domě v ulici Dr. A. Hejny v obci Úpice. Během pár minut měli hasiči požár zlikvidován, v přízemí bytového domu hořela sedací souprava. Za vznikem události stála hra dětí, naštěstí však nebyly napáchány velké škody.

Uchráněny byly hodnoty ve výši asi 4 milionů korun, škoda byla vyčíslena asi na 5 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice a Havlovice. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Na Palackého náměstí v Kostelci nad Orlicí vyjížděli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí, byl zde nahlášen požár elektrického rozvaděče na budově.

Při příjezdu hasičů již k plamennému hoření nedocházelo, jednotky spolupracovaly na místě s elektrikářem. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že došlo k požáru přívodu k venkovnímu rozvaděči na fasádě domu, škoda byla vyčíslena na asi 30 tisíc korun.

V Leskovci v okresu Vsetín došlo k nehodě tří osobních automobilů. U nehody zasahovali profesionální hasiči z požární stanice Vsetín. Na místě byly tři zraněné osoby, které byly předány do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Na místo nehody se dostavila Policie České republiky. Zraněné osoby byli později převezeny k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření. Silnice byla zprůjezdněna jedním jízdním pruhem.