Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Osádky pěti cisteren, dopravního automobilu a automobilového žebříku hasičů ze stanic Týn nad Vltavou a Vodňany, JSDHO Protivín a podnikové jednotka JE Temelín likvidovaly ve Chvalešovicích požár garáže. Garáž byla součástí domu, ani v garáži, ani v domě nikdo nebyl.

Hasiči dostali požár pod kontrolu přibližně za půl hodiny. Úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil krátce před půl devátou večerní. Škoda na garáži a vybavení uvnitř, stejně tak jako příčina vzniku požáru, je předmětem šetření.

Hasiči vyjeli do Police nad Metují a zasahovali v Tomkově ulici u zřícené části neobydleného objektu. Sutiny dopadly do zahrady, nikdo nebyl při události zraněn. Hasiči provedli průzkum okolí, statika okolo stojících budov narušena nebyla.

Na pomoc byl připraven na centrální královéhradecké stanici speciální technický kontejner pro stabilizaci budov, nakonec ho nebylo na místě potřeba. Po dohodě s majitelem domu strhly jednotky zbytky zhroucených zdí, aniž by došlo k poškození dalších stavebních konstrukcí okolních domů. Ve spolupráci s policisty pak bylo místo označeno, další postup zajištění objektu musí zabezpečit sám majitel.