Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru lokomotivy dnes odpoledne vyslalo operační a informační středisko jednotky HZS Beroun, SDH Chyňava a Vysoký Újezd do obce Vráž. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že lokomotiva začala hořet za jízdy.

Hasiči odpojili baterie, zásah probíhal vysokotlakým proudem z jedné strany a D proudem z druhé strany lokomotivy. Za necelých dvacet minut byl požár pod kontrolou. Místo události bylo předáno jednotce SŽDC Praha, která dojela na místo. V půl třetí byla nahlášena likvidace.

Profesionální hasiči ze Vsetína a ze Zlína vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu za obcí Držková ve směru na Troják. Po příjezdu k nehodě hasiči zjistili, že osobní automobil narazil do stromu. Po nárazu došlo k poškození stromu, který zablokoval dveře spolujezdce.

Hasiči strom odstranili s motorovou pilou. Spolujezdkyně byla vyproštěna na páteřní desce a předána k ošetření Zdravotnické záchranné službě Zlínského kraje. Spolujezdkyně byla odvezena do nemocnice.

Profesionální hasiči z požární stanice Kroměříž zasahují u dopravní nehody dvou osobních automobilů v obci Sulimov. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě předlékařskou pomoc a následně ji předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Zdravotníci zraněnou osobu převezli do nemocnice v Kroměříži. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou. Na místě je Policie České republiky. Hasiči provádí úklid silnice.