Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici III. třídy č. 1533 u obce Záblatí likvidovali profesionální hasiči ze stanice Třeboň následky dopravní nehody osobního automobilu značky Dacia Sandero. Ve voze cestoval pouze řidič. Po vyjetí ze silnice narazil do pařezu. Zranění, která řidič utrpěl, byla neslučitelná se životem. Lékař ZZS u něj konstatoval smrt.

Hasiči havarovanou Dacii nejprve zajistili proti pohybu a pak z ní vyprostili řidičovo tělo. Následovalo provedení protipožárního opatření a kontrola úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR. Pro pozůstalé velitel zásahu na místo povolal psychologa HZS Jihočeského kraje.

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů z jindřichohradecké stanice zasahovaly ve svém městě, části obce Políkno, kde hořelo osobní auto. Jednalo se o vůz tovární značky Ford Focus, který stál před rodinným domem.

V době příjezdu hasičů hořela plamenem celá motorová část auta. Hasiči na uhašení nasadili jeden vysokotlaký proud. Po úplné likvidaci jednotka odtlačila vůz mimo vozovku. U požáru byla přítomna Policie ČR a také vyšetřovatel HZS, který stanovil výši vzniklé škody na 65 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.