Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky HZS Benešov a SDH Senohraby a Čerčany vyjely k požáru dodávky na 30. kilometr dálnice D1 ve směru na Brno. Při příjezdu na místo byla dodávka celá v plamenech. Hasiči zasahovali vysokotlakým proudem v dýchací technice. Dodávka jela prázdná.

Provoz na dálnici byl sveden do jednoho jízdního pruhu. Zhruba 1/2 h od nahlášení byla provedena lokalizace požáru a za další 1/4 h likvidace. Škoda byla odhadnuta na 450 tisíc korun. Příčinou požáru je technická závada v motorovém prostoru.

Na silnici č. 324 v katastru části Skochovice došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které mělo následně začít hořet. Jedna zraněná osoba byla z vozidla vysvobozena před příjezdem hasičů na místo události, požár byl také již částečně uhašen, a to hasicími přístroji kolemjedoucích řidičů. Zraněnou osobu si do péče převzali zdravotničtí záchranáři.

Hasiči vozidlo dále zajistili a provedli na něm protipožární opatření. Jednotka také pomohla s řízením dopravy v místě nehody, k úniku provozních kapalin z havarovaného automobilu nedošlo. Místo zásahu si následně převzali policisté.

Profesionální jednotka ze stanice Prachatice a vyprošťovací automobil z českobudějovické stanice byly povolány do Strážného, kde se v ranních hodinách na silnici I/4 převrátil nákladní vůz převážející skot. Přívěs vozu se převrátil mimo vozovku, kde pod její úrovní zůstal ležet.

Událost od jejího začátku řešila Policie ČR, dobrovolná jednotka obce Horní Vltavice a povolaná odtahová služba. Zároveň se na místo dostavila veterinářka pro posouzení zdravotního stavu skotu. Provoz v místě převrácení policisté svedli do jednoho jízdního pruhu a řídí kyvadlově.